Terug naar overzicht

mr. L. Kuiper

Mw. mr. L. (Leonieke) Kuiper heeft aan de Universiteit Utrecht gestudeerd, alwaar zij in 2007 de master Notarieel Recht cum laude heeft afgerond. Gedurende haar studie heeft zij een masterclass rechtspraktijk gevolgd ter voorbereiding op een loopbaan in de advocatuur.

In het voorjaar van 2008 is mr. Kuiper in dienst getreden bij Beks & Beks Advocaten en op 12 augustus 2008 is zij beëdigd als advocaat. Aanvankelijk voerde zij een algemene civiele praktijk. Sinds 2010 wordt zij door de rechtbank regelmatig aangesteld tot curator in faillissementen, waardoor haar werkterrein inmiddels voor een aanzienlijk deel is verlegd naar de faillissementspraktijk. In dat kader heeft zij de INSOLAD/Grotius specialisatieopleiding Insolventierecht gevolgd.

Mr. Kuiper heeft een brede interesse in het civiele recht, getuige haar studie notarieel recht.  Zij heeft bijzondere affiniteit met het ondernemingsrecht, onroerend goedrecht en het erfrecht, op welk vlak zij dan ook – naast haar werkzaamheden in de faillissementspraktijk – regelmatig adviseert.

Mr. Kuiper heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  1. Insolventierecht
    • Faillissement
    • Surséance van betaling

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.